Nevenka Jurak u svom iskazu umiješala i Karamarka u aferu Fimi-media?

Foto: Marija Mihić / Cropix

NEVENKA JURAK u svom iskazu Uskokovim istražiteljima navodno je optužila i aktualnog ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka za potpisivanje ugovora s Fimi-medijom, preko kojih se izvlačio novac iz državnih poduzeća i ministarstava!

Kao što je poznato, suradnja Fimi-medije i MUP-a započela je dok je ministar policije bio Ivica Kirin. Kirin, sadašnji gradonačelnik Virovitice, zbog toga je ispitan u Uskoku, te će navodno biti imenovan među optuženicima. No, s obzirom da za Kirina nije zatraženo zadržavanje u pritvoru, pretpostavlja se da je istražiteljima ispričao sve što zna.

Dogovori s Kirinom, Rončevićem i Karamarkom

Nevenka Jurak je u svom iskazu, čije je dijelove objavila Nova TV, istražiteljima rekla da je njena agencija ugovore potpisivala s Kirinom, njegovim nasljednikom Berislavom Rončevićem, ali i Tomislavom Karamarkom. Dogovor s Kirinom, kaže Jurak, bio je takav da su MUP-u ispostavljani računi za oglašavanje na televiziji, ali bez popusta od 30 i 50 posto na koje ministarstvo ima pravo. Agenciji Nevenke Jurak bio bi isplaćen skuplji iznos, a ona bi ostatak novca, tvrdi, uplaćivala HDZ-u-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kirin mi je rekao da te popuste zanemarim, da ispostavim račun bez popusta, jer je stranci potreban novac te da novac predam stranci. Fimi-media je Ministarstvu ispostavila račune bez iskazanih popusta sukladno dogovoru s ministrom Kirinom", stoji u iskazu Nevenke Jurak. Isti vid suradnje je, tvrdi Jurak, nastavljen i s ostala dva ministra.

Jura je u iskazu kazala da je Rončevića, baš kao i Kirina, osobno upoznala s pravima na popuste. Karamarka je, pak, prema njenim uputama kontaktirala djelatnica Fimi-medije i objasnila mu kako funkcioniraju prava na popuste. "Nakon tog razgovora u Fimi mediju je vrlo brzo pristigao odgovor iz Ministarstva potpisan po ministru Karamarku. Mene je djelatnica izvijestila da je postignut isti dogovor kakav smo imali s Rončevićem", rekla je Jurak.

Karamarko tvrdi da nije ništa potpisivao

Karamarko je opovrgnuo sve optužbe. Ministar policije kaže da nije potpisao nikakve ugovore, o čemu je MUP izdao i službeni dopis. Tvrde da je zadnji ugovor s Fimi-medijom potpisao Rončević i to 12. kolovoza 2008. "Nakon toga kampanje iz nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama odvijale su se tijekom rujna i listopada 2008. Za to su temeljem prethodno potpisanog ugovora ispostavljene fakture koje su i plaćene. O svemu postoji relevantna dokumentacija. Dakle, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko s tvrtkom Fimi-media nikad nije potpisao niti jedan ugovor", stoji u priopćenju MUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara