Nevenka Tuđman na ponovljenom suđenju izjavila da nije kriva

NEVENKA TUĐMAN, koja se danas po treći puta našla na optuženičkoj klupi zbog optužbi da je posredovala u namještanju posla svom bivšem partneru Igoru Kneževiću, izjasnila se pred sucem Marijanom Garcem kako nije kriva.

Prema optužnici, kćerka Franje Tuđmana je svom poslovnom partneru Igoru Kneževiću omogućila da bez javne nabave sklopi ugovor o konzaltingu s Ministarstvom znanosti, nakon čega joj je on isplatio nagradu u iznosu od gotovo milijun kuna, odnosno 986.000.

Danas je Garac pročitao optužnicu nakon čega je iduću raspravu zakazao za 18. srpnja kada bi trebao svjedočiti upravo Igor Knežević i sudska vještakinja za knjigovodstvo i financije Sonja Divljanović.

Knežević je već na prvom suđenju priznao da mu je Nevenka Tuđman omogućila da u Ministarstvu znanosti postane osoba zadužena za biranje izvođača radova za ugradnju telefonskih centrala na fakultete, te je zbog toga i osuđen uvjetno na dvije godine zatvora.

8. veljače prošle godine Nevenka Tuđman je na kraju ponovljenog postupka, odlukom Sudskog vijeća pod predsjedanjem suca Vladimira Pavlekovića, oslobođena optužbi za posredovanje. Tužiteljstvo se žalilo na odluku te je Vrhovni sud u prosincu prošle godine ukinuo oslobađajuću presudu i postupak po drugi put vratio na početak.

D.M.
Foto:  M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara