Nevenka Tuđman oslobođena optužbe, Kneževiću uvjetno dvije godine

Nevenka Tuđman oslobođena optužbe, Kneževiću uvjetno dvije godine
KĆER prvog hrvatskog predsjednika Nevenka Tuđman nepravomoćno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođena optužbe da je koristeći svoj društveni položaj namještala poslove i za to dobivala proviziju od drugooptuženog Igora Kneževića koji je osuđen na dvije godine uvjetno.

Nakon više od godinu i pol dana suđenja, sudsko vijeće pod predsjedanjem Vladimira Pavlekovića oslobodilo je Nevenku Tuđman USKOK-ove optužbe da je primila oko 1,7 milijuna kuna provizije od poslovnog partnera Kneževića kojemu je navodno namjestila poslove ugradnje telefonskih centrala u desetak fakulteta, instituta i javnih ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Optužnica se dijelom temeljila na priznanju Kneževića koji je optužen za utaju poreza i drugih davanja, te zlouporabu obavljanja dužnosti državne vlasti jer je navodno na intervenciju Nevenke Tuđman 1996. nezakonito imenovan glavnom stručnom i odgovornom osobom u Ministarstvu znanosti i tehnologije za natječaje za ugradnju telefonskih centrala.

Knežević je osuđen uvjetno na dvije godine, s rokom kušnje od pet godina. To znači da neće ići na izdržavanje kazne ako u tom razdoblju ne počini kazneno djelo.

Zastupnica USKOK-a Marinka Orlić najavila je žalbu na oslobađajuću presudu Nevenki Tuđman.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara