Nezavisni dragovoljci hrvatski protiv mogućnosti odlaska pripadnika HV-a u Irak

UDRUGA "Nezavisni dragovoljci hrvatski" protivi se mogućnosti slanja hrvatskih vojnika u misiju u Irak, nazvavši takvu misiju "suludom".

Komentirajući na današnjoj konferenciji za novinare mogućnost odlaska 40-ak hrvatskih vojnika u Irak, predsjednica Udruge Slavica Hruškar istaknula je da su ratne rane u Hrvatskoj još duboke te da zbog toga Hrvatska nije još spremna sudjelovati u takvoj misiji.

Podsjetila je i na izjave objavljene u medijima predsjednika Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj Šefka Omerbašića da bi Hrvatska zbog odlaska svojih vojnika u Irak mogla postati metom napada islamskih terorističkih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hruškar je, komentirajući odnos Ministarstva javnih radova, obnove i razvoja prema braniteljima koji na područjima od posebne državne skrbi žive u kućama Srba izbjeglih nakon "Oluje", ocijenila da je taj odnos bešćutan i ponižavajući za branitelje. Tim braniteljima, rekla je, prijete deložacije iz tih kuća iako su oni u njima legalno na temelju rješenja bivše vlasti o korištenju takvih napuštenih objekata.

Stoga, Hruškar od Ministarstva i ministra Radimira Čačića traži da braniteljima koji će se uskoro morati iseliti iz tih kuća barem nadoknade novac uložen u obnovu i opremanje tih kuća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara