Nijemac sinoć pao s jedrilice tri i pol milje od Visa, potraga i dalje traje

Nijemac sinoć pao s jedrilice tri i pol milje od Visa, potraga i dalje traje

Ilustracija: Hina

OD SINOĆ traje potraga za Nijemcem koji je pao u more s jedrilice Xarifa tri i pol nautičke milje sjeverno od Visa.

Prvi poziv u pomoć upućen je malo prije 20 sati, odmah nakon što je 62-godišnji skipper pao u more. Uređaj za odašiljanje poziva pogibelji aktivirao je preostali 61-godišnji član posade, također Nijemac. Kako je poslije ispričao, skippera je s palube jak udar vjetra odbacio u more. Uspio mu je baciti kolut za spašavanje, no potom je izgubio skippera iz vida pa je aktivirao uređaj za odašiljanje poziva pogibelji. 

Komunikacija s jedrilicom nije se mogla uspostaviti više od sat vremena, nešto iza 21 sat javio se član posade i kazao da je skipper završio u moru. Čim je utvrđena pozicija jedrilice, pokrenuta je akcija spašavanja u koju su se uključili brodovi Lučke kapetanije, Obalne straže, pomorske policije i nekoliko privatnih plovila. 

Jedrilica je pronađena oko 22.25 sati, no brod pomorske policije nije zbog jakih udara vjetra mogao prići jedrilici i evakuirati preostalog člana posade. To je uspjelo za rukom posadi broda Lučke kapetanije iz Splita. Nijemca su neozlijeđenog doveli do Visa, jedrilicu je u tegalj uzela ribarica Sjajni. U višku luku uplovili su oko 2 sata, kada je privremeno obustavljena potraga. 

U potragu se jutros uključio i zrakoplov tipa Pilatus. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara