Nika Radić dobitnica nagrade "Radoslav Putar"

KIPARICA Nika Radić dobila je nagradu "Radoslav Putar" koja se dodjeljuje mladim likovnim stvaraocima do 35. godine.

Nagrada se ove godine dodjeljuje drugi put a utemeljio ju je Institut za suvremenu umjetnost u Zagrebu.

Na večerašnjoj svečanosti u Galeriji "Križić-Roban", u kojoj je otvorena izložba fotografija i videa četvero umjetnika, nagradu je uručila zamjenica ministra kulture Biserka Cvjetičanin. Žiri je za nagradu "Radoslav Putar" u uži izbor izabrao četvero mladih umjetnika: osim Nike Radić, Željku Gradski-Galić, Anu Kadoić i Danijela Milčića.

Nagrađena umjetnica dobit će šestotjedni boravak u New Yorku na New Media Departmentu Sveučilišta Columbia i mogućnost da samostalno izlaže u proljeće 2004. u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dobitnica nagrade "Radoslav Putar" Nika Radić po ocjenjivačkom sudu umjetnica je s dugogodišnjim iskustvom i brojnim izložbama na kojima se uvijek predstavljala skulpturom baveći se prostorom. Zadnjih je godina u svoj rad unijela nove i drukčije medije od konvencionalno-kiparskih, ali je zadržala svoje prvotne interese za prostor i komunikaciju.

Nagradu "Radoslav Putar" prošle je godine dobila Tanja Dabo, ove godine članica ocjenjivačkog suda.

Radoslav Putar bio je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih likovnih kritičara druge polovice 20. stoljeća (1921.-1994.). Autor je brojnih članaka i rasprava o suvremenoj umjetnosti, a jedan je od osnivača Novih tendencija.

(Hina) ta mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara