"Nikakvo nezakonito poslovanje nije bilo motiv samoubojstva Goršete"

UMIROVLJENI stožerni brigadir Hrvatske vojske Ante Kotromanović i bivši poslovni partner umirovljenog generala Damira Goršete koji si je jučer oduzeo život, odbacuje nagađanja da su mogući razlog njegovog samoubojstva bile malverzacije u poslovanju tvrtke za razminiranje "Enigma", kojoj je bio na čelu.

Mediji pišu o navodnom namještanju natječaja za razminiranje Maraskinih voćnjaka u Zemuniku, što ni u "Enigmi" niti u Hrvatskom centru za razminiranje ne žele komentirati.

"Maraska može dodijeliti posao kome hoće"

"To nema nikakve veze s tim! 'Maraska' je privatna tvrtka koja može dodijeliti posao kome god hoće. Koliko se ja sjećam, razminiranje na 'Maraski' vršilo se u dvije faze  - u prvoj je bio sam Goršeta, a u drugoj nekoliko tvrtki. To sigurno nije razlog", kaže Kotromanović. On posao razminiranja smatra jednim od najtransparentnijih jer prema sadašnjim pravilima kod raspisivanja natječaja, niti jedna tvrtka koja nije podmirila sve troškove ne može pristupiti natječaju, kaže SDP-ov zastupnik Kotromanović. Za razliku od nekih drugih Goršetinih poznanika, Kotromanović tvrdi da je "Enigma" odlično poslovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije imao razloga"

"On je bio uspješan u svemu što je radio, od vojske do njegove tvrtke koja je iznimno uspješna, radnici su dobivali plaće na vrijeme, imali su najbolju opremu, vozila, stvarno ne mogu vjerovati da je njegovo samoubojstvo povezano s tim. Obitelj mu je sređena, supruga Vesna mu je izvrsna osoba, ne bih rekao da je bolovao od PTSP-a jer se uvijek činio tako čvrst, miran, hladnokrvan, nije kockao...", nabraja Kotromanović, i zaključuje "Ne mogu zamisliti koji bi mogli biti motivi za ovako brutalan postupak. Nije imao razloga".

Na gradskom je groblju jučer u Velikoj Gorici u poslijepodnevnim satima pronađeno Goršetino mrtvo tijelo. General se ujutro javio svojoj supruzi i rekao da ide na sastanak, a kako joj se nije javljao cijeli dan, ona ga je krenula tražiti. Oko tri sata prije nego što je pronađen tijelo generala Goršete u automobilu, održavao se sprovod za vojnika na kojem su ispaljeni počasni plotuni.  Pretpostavlja se da zbog toga nitko nije čuo hitac kojim si je oduzeo život. Nije ostavio oproštajno pismo, a prijatelji i suradnici su u šoku, jer, kažu, ničim nije dao do znanja da će učiniti tako nešto.

A.B.
Foto: 153. brigada/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara