Nikolić potvrdio da zbog Vučića odustaje od utrke za predsjednika: "Mi smo jedna ideja u dva čovjeka"

Nikolić potvrdio da zbog Vučića odustaje od utrke za predsjednika: "Mi smo jedna ideja u dva čovjeka"

Foto: RTS.rs, Hina, Index

PREDSJEDNIK Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć u intervjuu da prihvaća odluku Srpske napredne stranke (SNS) da kandidira premijera Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije te odustaje od vlastite kandidature.
 
Nikolić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) u utorak navečer rekao da je, nakon razmišljanja o ponovnoj kandidaturi za šefa države i razgovora s Vučićem, njegov izbor bio "lak i jednostavan" i da je odlučio poštovati odluku vladajućeg SNS jer se “osjeća dijelom te stranke“.

"Vučić i ja smo dogovorili da nastavimo zajednički rad, na kojoj poziciji - vidjet ćemo. Jedino je sigurno da će Aleksandar Vučić biti predsjednik Srbije. Vučić i ja smo jedna ideja u dva čovjeka", rekao je Nikolić.

Uvjeren da je mogao pobijediti u utrci za predsjednika Srbije, Nikolić je rekao kako nije želio inzistirati na kandidaturi nakon odluke čelništva SNS da predlože Vučića za šefa države "jer bi to moglo ići u korist" onih koje on osobno ne želi vidjeti na čelu Srbije.

Nikolić ponosan na stranku koja ima dva kandidata koja mogu pobijediti na izborima

"Postalo mi je jasno da, ako inzistiram, mogu preokrenuti situaciju u korist onih za koje nikada ne bi poželio da budu na čelu Srbije, jer ne bi mogli učiniti onoliko koliko i ja, ili koliko bi Aleksandar učinio na mom mjestu", ocijenio je Nikolić.

Predsjednik Srbije kaže kako "nema povjerenja" niti u jednog predsjedničkog kandidata osim Vučića te najavio kako će on i Vučić "nastaviti da surađuju" i da će Vučić na izborima imati njegovu potporu.
"On će imati moju potpunu podršku", rekao je Nikolić, poručivši kako je "ponosan na stranku koja ima dva kandidata koja mogu pobijediti na izborima".

"Srbiju ćemo podići s koljena"

Nikolić je dodao kako ima ambiciju da "s Vučićem zajedno vodi Srbiju" kao što su to činili do sada i da Srbiju "podižu s koljena".

Predsjednik Srbije odbacio je optužbe da je naklada koju vodi njegova supruga Dragica Nikolić privatna fundacija, ustvrdivši da ta zaklada "nije dobila ni dinar iz javnih poduzeća ili proračuna".
"Zaklada je unijela ogroman novac u zemlju. Novac je izravno dolazio iz inozemstva i pod kontrolom Srbije otišao je narodu Srbije. Ja sam ponosan na to", rekao je Nikolić, naglasivši da svatko može provjeriti poslovanje zaklade na čijem je čelu njegova supruga.

Tomislav Nikolić je, prema pisanju beogradskih medija, prošlog tjedna bio spreman uključiti se u utrku za novi mandat predsjednika države, ali je odustao nakon razgovora s predsjednikom naprednjaka i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara