Nissan će investirati 900 milijuna dolara u novi pogon i povećati proizvodnju

Nissan će investirati 900 milijuna dolara u novi pogon i povećati proizvodnju
Foto: EPA

JAPANSKI proizvođač automobila Nissan Motor Co. investirat će oko 900 milijuna dolara u novi montažni pogon u Kini koji će njegove proizvodne kapacitete povećati za 30 posto, izvijestili su danas japanski mediji.

Nissan u Kini posluje preko zajedničkog projekta s Dongfeng Motor Group Co Ltd.-jem a danas su objavili da su u završnoj fazi razgovora s kineskim partnerom o izgradnji nove tvornice u Wuhanu u pokrajini Hubei, izvijestio je japanski poslovni dnevnik Nikkei, ne navodeći izvor informacije.

Vrijednost ulaganja u novi pogon u Wuhanu zacrtanih proizvodnih kapaciteta 200 do 300 tisuća automobila godišnje trebala bi iznositi 100 milijardi jena, doznaje Nikkei. Upitan o investicijskim planovima japanske kompanije, glasnogovornik Nissana najavio je nove proizvodne linije u Dongfengovoj tvornici u Changzhouu u pokrajini Jiangsu, koja bi trebale povećati njezine proizvodne kapacitete za oko 120.000 osobnih automobila godišnje.

Uz Changzhou, Nissan istražuje i druge mogućnosti proširenja kapaciteta u Kini, istaknuo je glasnogovornik, dodajući kako ne može potvrditi ostale detalje te informacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara