Ništa od postupka protiv Tomaševića, zaposlio je snahu u županijskoj agenciji

Ništa od postupka protiv Tomaševića, zaposlio je snahu u županijskoj agenciji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

POVJERENSTVO za sukob interesa odlučilo je danas da neće pokrenuti postupak protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića koji je bio pod povećalom tog tijela zbog zapošljavanja svoje snahe u tvrtki čiji je osnivač županija.

Tomaševićeva snaha je u Regionalnoj razvojnoj agenciji "Panora", u vlasništvu Požeško-slavonske županije, zaposlena 2018. na temelju diskrecijske odluke direktorice toga trgovačkog društva jer ta agencija nije obvezna objaviti natječaj. Povjerenstvo je utvrdilo da je direktoricu agencije zaposlio bivši župan 2010. te da Tomašević u jednomjesečnom razdoblju, dok je njegova snaha bila zaposlena, u tom trgovačkom društvu kao član Skupštine nije donosio odluke vezane za status direktorice.

Zaključeno je stoga da Tomašević nije bio u potencijalnom sukobu interesa.

Povjerenstvo je također odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića koji je prijavljen slijedom objavljenih članaka "Korupcijsko-kriminalna trakavica" i "Duboka tama hrvatske korupcije".
Povjerenstvo nije utvrdilo da je Barbarić povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa, a je li došlo do povrede drugih zakona, nije nadležno odlučivati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara