Ništa od transfera Gorana Milića na Novu TV: "Uopće nismo razmatrali tu opciju"

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

IAKO se u petak HTV-ov novinar Goran Milić medijima pohvalio kako su u tijeku njegovi pregovori o prelasku na Novu TV, i to zbog odluke HRT-a da svojim najvećim voditeljskim zvijezdama "skreše" plaću za 30 do 60 posto, televizija je danas demantirala te navode.

"Vezano uz napise u medijima o prelasku Gorana Milića na Novu TV, želimo vas informirati kako to nije točno. Goran Milić nije razgovarao ni s kim mjerodavnim s Nove TV, niti smo uopće razmatrali tu opciju", izvijestila je PR menadžerica Vedrana Cvetko.

Podsjetimo, Milić je o navodnom transferu progovorio nakon što mu je plaća smanjena za 60 posto, sa dosadašnjih 26.000 kuna: "Dobio sam enormno smanjenu, premda i dalje pristojnu plaću za hrvatske prilike. No, u posljednjoj sam godini uoči odlaska u mirovinu planirao i konačno imati neku ušteđevinu za stare dane. Obaviješten sam da će mi plaća biti smanjena zbog državne odluke. Dok to traje, moram priznati da radim na državnoj, a ne na javnoj televiziji s kojom smo se toliko dičili pred Europom. Što se tiče mog prelaska na Novu TV, ostao je, valjda, izbor izaći na slobodno novinarsko tržište, pa sam stupio u okvirne pregovore s Novom TV. Premda bi HTV, kada bi to htio, uvijek mogao ponuditi bolje tehničke uvjete, Nova mi nudi i nekoliko puta veću zaradu. Razmislit ću o svemu, a moja odluka sigurno neće biti nikakav otpor prema HTV-u kojemu sam zahvalan za svu dosadašnju suradnju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara