Nitko neće dobiti milijun eura nagrade za informaciju o Goranu Hadžiću

Foto: AFP

MILIJUN eura, koliko je Srbija obećala za informacije o Goranu Hadžiću, ostat će u državnoj kasi, baš kao i 10 milijuna eura obećanih za informaciju o lokaciji Ratka Mladića, javlja B92.

Nagrada za informaciju o Goranu Hadžiću raspisana je u listopadu 2007. i iznosila je 250.000 eura, po odluci Vijeća za nacionalnu sigurnost, a na prijedlog Akcijskog tima za završetak suradnje s Haškim tribunalom. Ta odluka u listopadu 2010., odlukom vlade Srbije povećana je na milijun eura, kada je istovremeno odlučeno da će informacija koja ib eventualno dovela do uhićenja Ratka Mladića biti nagrađena s 10 milijuna eura. Istovremeno, nagradu od pet milijuna dolara za podatke o Goranu Hadžiću raspisao je i State Department.

B92 podsjeća i kako su početkom godine beogradski mediji pisali o tome da je istraga o financiranju skrivanja haškog optuženika Gorana Hadžića pokazala da on novac dobiva prodajom zlatnog nakita i umjetničkih slika. Tako je 31. prosince 2010. prilikom pretresa kuće njegovog bliskog prijatelja Zorana Mandića, pronađeno 50 vrijednih umjetničkih djela za koja se pretpostavlja da su bila namijenjena za prodaju kako bi se osigurala sredstva za Hadžićevo uhićenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara