Nizozemska će možda podržati Brexit bez dogovora

Nizozemska će možda podržati Brexit bez dogovora
Foto: EPA

NIZOZEMCI će možda preferirati Brexit bez dogovora, prije nego nesigurnost u pogledu datuma i načina britanskog napuštanja Europske unije, rekao je ministar vanjske trgovine Nizozemske Sigrid Kaag u intervju, objavljenom danas.

Izjave 

"Dolazimo do trenutka kada sigurnost lošijeg može biti bolja od kontinuirane nesigurnosti bez ikakvih novih mogućnosti", rekao je Kaag za nizozemske dnevne novine Het Financieele Dagblad.

"Trebamo dobar razlog za novu odgodu. Teško je reći što bi to bilo. Za sada Britanci nisu predstavili alternativu dogovoru o Brexitu koji je sada na stolu", dodao je.

Gospodarski odnosi Nizozemske i Velike Britanije  

Kaotični Brexit, bez tranzicijskog sporazuma za amortizaciju ekonomskog šoka, mogao bi biti značajan trošak za Nizozemsku jer je Velika Britanija treći najveći trgovinski partner te zemlje, nakon Njemačke i Belgije.

S druge strane, britanske investicije u Nizozemskoj porasle su više od četiri puta te iznose 80 milijardi eura nakon što su Britanci izglasali napuštanje Europske unije 2016., objavio je nizozemski zavod za statistiku u ponedjeljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara