NJEMAČKA ĆE I DALJE POSREDOVATI U IZRAELSKO-ARAPSKOJ RAZMJENI ZAROBLJENIKA

Izraelski premijer Ariel Sharon i njemački kancelar Gerhard Schroeder odlučili su u subotu da će se nastaviti njemačko posredovanje u izraelskoj razmjeni zarobljenika s militantnom skupinom Hezbolahom, objavljeno je u subotu.

"Premijer je kontaktirao s kancelarom Gerhardom Schroederom kako bi mu zahvalio na pomoći njemačke vlade koja je omogućila povratak izraelskog vojnika Elhanana Tannenbauma i tijela trojice vojnika", objavilo je predsjedništvo Izraelskog vijeća u priopćenju.

Tijekom prve etape razmjene Izrael je oslobodio 400 Palestinaca, tridesetak Arapa, među kojima 23 Libanonca, te jednog Nijemca, kako bi Hezbolah pustio Tannenbauma, izraelskog brigadira, i predao tijela trojice vojnika.

U drugoj etapi Izrael treba dobiti informacije o pilotu Ronu Aradu, uhićenom u južnom Libanonu 1986. o kojem se ništa ne zna 10 godina, u zamjenu za oslobađanje Samira Kantara, Libanonca kojeg Izrael drži 24 godina zbog sudjelovanja u atentatu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezbolah još traži oslobađanje dvojice Libanonaca, ali Izrael ne priznaje da se oni nalaze u njegovim zatvorima.

Fundamentalistički pokret traži i oslobađanje četvorice iranskih diplomata koji su nestali u Libanonu 1982, a Izrael traži tijela petorice svojih vojnika nestalih u Libanonu tijekom invazije 1982. godine.

(Hina) tm dv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara