Njemačka policija izvršila raciju protiv libanonskih bandi, uhićeno dvoje ljudi

Njemačka policija izvršila raciju protiv libanonskih bandi, uhićeno dvoje ljudi
Ilustracija: EPA

SAVEZNA i lokalna policija danas je izvršila raciju na nekoliko lokacija diljem Njemačke. Racija je usmjerena protiv krijumčara ljudima, pri čemu se u središtu akcije nalazi jedna libanonska obitelj poznata po organiziranom kriminalu.

Sudjelovalo je gotovo 400 policajaca

Tijekom akcije pretresa u ukupno 29 objekata diljem Njemačke uhićene su dvije osobe koje se sumnjiči za organizirano krijumčarenje ljudi. U akciji je sudjelovalo gotovo 400 policajaca.

Članovi jedne obiteljske bande porijeklom iz Libanona, a koja djeluje diljem Njemačke, pod sumnjom su da su krivotvorili vize pomoću kojih su organizirano prebacivali strance u Njemačku.

Kao mogući centri gdje se odvijala prodaja viza se navode Moskva, Kairo i Teheran. Krijumčarenje se provodilo preko zračne luke u Bejrutu. Istodobno je u Berlinu predstavljena jednogodišnja bilanca pojačane borbe protiv organiziranog kriminala.

"Naše mjere pokazuju rezultate. Kriminalni klanovi se osjećaju ugroženima", rekla je tom prilikom direktorica Policijske uprave Berlin Barbara Slowik. Ona je naglasila kako vlasti sada ne smiju popustiti s pritiskom na organizirane klanove.

Od početka godine izvršeno 237 racija

Od početka godine policija u Berlinu izvršila je 237 akcija uperenih protiv nekoliko kriminalnih klanova, koji redom potječu iz Libanona, a u Njemačku su stigli tijekom građanskog rata u Libanonu krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina kao izbjeglice.

Borba protiv ovih kriminalnih obitelji se navodi i kao prioritet vlade u Berlinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara