Njemačka policija snizila stupanj opasnosti od terorizma: Postojale su konkretne informacije

Njemačka policija snizila stupanj opasnosti od terorizma: Postojale su konkretne informacije

Foto: Hina

POLICIJA u Muenchenu snizila je stupanj opasnosti od terorističkih napada ,opravdavajući istodobno evakuaciju glavnog željezničkog kolodvora u novogodišnjoj noći.

"Na samu Staru godinu pojavile su se vrlo konkretne informacije o planiranim terorističkim napadima na ciljeve u Muenchenu i policija je morala tako postupiti“, rekao je ministar unutarnjih poslova njemačke savezne pokrajine Bavarske Joachim Herrmann. On je istodobno ustvrdio kako više ne postoji konkretna opasnost od napada.

Predsjednik Policijske uprave Muenchen Hubertus Andrae potvrdio je kako su postojale indicije o "pet do sedam“ napadača porijeklom iz Sirije i Iraka koji su planirali napade na glavni kolodovor i željezničku postaju u četvrti Pasing te da se trenutno utvrđuje identitet osumnjičenih.

Informacije o napadačima stigle iz SAD-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zasad ne možemo sa sigurnošću reći postoje li uopće osobe čijim imenima raspolažemo“, rekao je Andrae.

Informacije o mogućim napadačima stigle su prije nekoliko dana iz SAD-a, a jučer je "odlučujući signal“ poslala francuska obavještajna služba, objasnio je.

I savezni ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere je opravdao akciju bavarskih kolega, ustvrdviši da su vlasti postupile "oprezno, smireno i odlučno“.
Unatoč policijskim upozorenjima da se izbjegavaju željezničke postaje i trgovi, građani i posjetitelji Muenchena su novogodišnju noć proslavili na uobičajan način. Policija je u 3:30 povukla upozorenje koje je odaslala preko Twittera nešto prije 23 sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara