Njemačka vlada strahuje od vala nasilja prema imigrantima

Njemačka vlada strahuje od vala nasilja prema imigrantima

Foto: FAH

NIZ TEŠKIH napada u Njemačkoj izazvao je zabrinutost zbog mogućnosti osvetničkih napada na imigrante. Krvava pucnjava koja je odnijela devet života u Munchenu, napad sjekirom u kojem je ozlijeđeno četvero ljudi u Wuerzburgu i posljednji napada bombom u nedjelju navečer na glazbenom festivalu u Ansbachu uzrokovali su povećanje tenzija između autohtonog stanovništva i izbjeglica s Bliskog istoka.

Sva su se tri napada dogodila u Bavarskoj, najjužnijoj saveznoj pokrajini koja je za većinu imigranata bila ulaz u Njemačku.

Glasnogovornica kancelarke Angele Merkel priznala je da je njemačka vlada šokirana napadima, ali i upozorila da se sve izbjeglice ne smije promatrati kao sigurnosnu prijetnju.

Većina terorista nisu izbjeglice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina terorista koji su počinili posljednje napade u Europi nisu bili izbjeglice", izjavila je za medije. "Među izbjeglicama ne postoji veća sklonost terorizmu nego u ostatku populacije."

I ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere upozorava da se izbjeglice ne smije generalno osumnjičiti za terorizam, usprkos pojedinačnim slučajevima koje se upravo istražuje.

Član vladajuće Kršćansko-demokratske unije Stephan Mayer smatra da je pogrešno vladinu politiku prema imigrantima kriviti za nedavni niz napada. Usprkos tome, Mayer priznaje kako 1.1 milijun imigranata i izbjeglica koji su tijekom protekle godine ušli u Njemačku predstavljaju velik izazov za provođenje zakona, premda se njihov priljev u posljednje vrijeme smanjio.

"Nismo uspjeli popisati i kontrolirati sve imigrante koji su prešli Njemačku granicu", priznao je Mayer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara