NJEMAČKA: SUSRET 500 VOĐA VELIKIH SVJETSKIH RELIGIJA

Trodnevni susret, na kojem se očekuje više od 500 visokih dužnosnika velikih svjetskih religija, počeo je u nedjelju poslijepodne u Aachenu, objavili su organizatori katoličke zajednice Sant'Egidio.

"Svima želim da ovaj susret omogući uspostavu mreže mira, posebice na razini molitve", izjavio je predsjednik Njemačke biskupske konferencije, kardinal nadbiskup Mainza Karl Lehmann na početku tog susreta.

U poruci dobrodošlice, papa Ivan Pavao II. je rekao da je uvjeren da će Europa dati doprinos miru u svijetu, svojim sustavom kulturnih raznolikosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njemački predsjednik Johannes Rau je pozvao predstavnike raznih religija i kultura na otvoreni dijalog: trebali bismo tražiti zajedničke točke, spomenuti razlike i otvoreno o njima raspravljati", piše on u poruci dobrodošlice na taj susret, prvi te vrste u Njemačkoj.

Nazvan "Između rata i mira, religija i kultura se susreću", ta manifestacija je 17. međunarodni sastanak za mir kojeg organizira Sant'Egidio, koji se od svog osnivanja 1968. u Rimu zalaže za mir i dijalog između religija.

(Hina) tm sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara