KORONAVIRUS U SVIJETU

Njemačka vlada preporučuje zadržavanje općih mjera borbe protiv širenja zaraze

Njemačka vlada preporučuje zadržavanje općih mjera borbe protiv širenja zaraze
Ilustracija: EPA

NJEMAČKA vlada ostaje pri svojoj preporuci zadržavanja općih mjera poput držanja razmaka i ograničenja socijalnih kontakata i nakon 5. lipnja, javlja dnevnik Bild.

Prema informacijama internetskog izdanja Bilda, na sastanku predstavnika saveznih vlasti i vlasti federalnih jedinica donesena je odluka o produljenju općih mjera borbe protiv širenja koronavirusa koje su na snazi od sredine ožujka, a odnose se na održavanje najmanje 1,5 metara razmaka i izbjegavanje socijalnih kontakata. 

Regionalizacija borbe protiv širenja zaraze

Kako nadalje prenosi Bild, produljenju preporuka o zadržavanju mjera se usprotivila savezna pokrajina Tirinška, čiji je premijer Bodo Ramelow izazvao kritike ostalih saveznih pokrajina zbog svoje najave o ukidanju općih mjera borbe protiv širenja koronavirusa.

Ramelow je najavio da će svojoj vladi predložiti koncept pod nazivom "Koncept preporuka i lokalne borbe protiv covida-19" koji predviđa "regionalizaciju" borbe protiv širenja zaraze.

I savezna pokrajina Saska je najavila planove o potpunom ukidanju mjere nakon 5. lipnja, do kada traje trenutna preporuka savezne vlade o mjerama borbe protiv pandemije. 

Bavarska, koja graniči s Tirinškom, oštro je kritizirala najave iz ove savezne zemlje o ukidanju mjera borbe protiv pandemije. 

"Ne želim da se Bavarska opet zarazi zbog politike koja se provodi u Tirinškoj", rekao je premijer Bavarske Markus Soeder.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara