Njemačke vlasti izručile Idajeta Beqiria Albaniji

Njemačka je izručila Tirani jednog od vođa takozvane Albanske nacionalne armije (ANA) Idajeta Beqirija, kojemu će u Albaniji biti suđeno zbog "izazivanja nacionalne mržnje i etničkog nasilja" u Makedoniji i Srbiji.

Beqiri (53), koji je i čelnik Stranke Nacionalnog Jedinstva Albanaca optužen je da je povezan s albanskim terorističkim skupinama, odgovornima za više oružanih napada u Srbiji i Makedoniji.

"Idajet Beqiri, Albanac iz Albanije, pojavit će se 23. lipnja pred sudom u Tirani, gdje će mu se suditi zbog izazivanja etničkog nasilja i krivotvorenja dokumenata", kazao je glasnogovornik Ministarstva policije Florian Seriani.

Beqirija je njemačka policija uhitila u prosincu prošle godine, kada je pokušao pješice prijeći granicu sa Švicarskom. On je u utorak kasno uveče prebačen zrakoplovom u Tiranu i odveden u zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako se utvrdi da je kriv, Beqiri bi mogao biti osuđen na najviše 10

godina zatvora.

Albanska Nacionalna Armija, koju je UNMIK proglasio terorističkom organizacijom, djeluje na Kosovu, u Makedoniji i južnoj Srbiji a njezin cilj je stvaranje "velike Albanije".

(Hina)xbb ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara