Njemački dječji kardiokirurg pomaže riječkom KBC-u

DJEČJI kardiokirurg Bernd Korbmacher iz Duesseldorfa svojim znanjem i iskustvom pomaže kolegama iz riječkog KBC-a pri operacijama srca četvero djece, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u KBC-u.

Po riječima predstojnika Klinike za kirurgiju riječkog KBC-a Željka Fučkara, tijekom jučerašnjeg dana operirano je troje djece a danas će biti operirano još jedno. Sva su djeca u dobi od dvije do četiri godine.

Podsjetio je da je program Kardiokirurgije u KBC-u obnovljen 1998. godine s dolaskom kirurga Ognjena Šimića. Od tada je operirano 1.500 pacijenata sa srčanim manama te 30 djece.

Fučkar je izvjestio da je riječki KBC dobio dozvolu Ministarstva zdravstva za obavljanje transplantacija srca čime je i formalno omogućena takva vrsta zahvata.

Korbmacher je dosad bio četiri puta u riječkom KBC-u zbog pomoći pri operacijama srca djece. Dječja kardiokirurgija najzahtjevnija je grana kirurgije koja zahtijeva visoku razinu kvalitete rada anesteziologa.

Ognjen Šimić je kao cilj naveo da se u Rijeci obavlja 70 posto ukupnih operativnih zahvata na srcu, a ostalih 30 posto smatra se operativno visoko sofisticiranim zahvatima.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara