Njemački ministar: Europa je ujedinjena oko iranskog nuklearnog sporazuma

Njemački ministar: Europa je ujedinjena oko iranskog nuklearnog sporazuma

Foto: Hina/EPA

EUROPSKE zemlje ostat će ujedinjene u odluci da se nastave pridržavati sporazuma iz 2015. s Iranom unatoč odluci Washingtona da iz njega istupi, rekao je novinarima njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas danas u Washingtonu.
 
Maas je rekao da je njemačko i europsko stajalište objasnio u otvorenoj, ali konstruktivnoj raspravi sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost SAD-a Johnom Boltonom, tvrdeći da je važno izbjeći bilo kakvu obnovu aktivnosti na nuklearnom programu Irana.
 
Maas: Europa je ujedinjena
 
"Europa je vrlo, vrlo ujedinjena u stajalištu oko nuklearnog sporazuma s Iranom i to se neće promijeniti", rekao je Maas koji se kasnije treba sastati s državnim tajnikom SAD-a Mikeom Pompeom.
 
Pompeo je u srijedu pred parlamentarnim odborom za vanjsku politiku govorio o Iranu te naglasio da se želi sastati s europskim saveznicima u sljedećih nekoliko tjedana kako bi razgovarali o sveobuhvatnoj strategiji prema toj zemlji, nakon povlačenja SAD-a iz međunarodnog nuklearnog sporazuma.
 
Rekao je da polovinom lipnja planira sastanak s više partnera, uključujući Britaniju, Francusku i Njemačku koje su dio sporazuma, zajedno s Rusijom i Kinom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara