Njemački nacionalisti: "Britance je potjerala Merkeličina izbjeglička politika"

Njemački nacionalisti: "Britance je potjerala Merkeličina izbjeglička politika"

Foto: EPA

NJEMAČKA nacionalistička stranka Alternativa za Njemačku (AfD) za izlazak Velike Britanije iz Europske unije okrivila je svoju kancelarku Angelu Merkel.

"Vjerujem da je politika otvorenih vrata Angele Merkel potjerala Britance iz Europske unije", rekao je potpredsjednik AfD-a Alexander Gauland.

Merkel je izrazila žaljenje zbog ishoda referenduma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije i za ponedjeljak sazvala čelnike Francuske, Italije i Europskog vijeća na izvanredni sastanak u Berlin.

"S velikim žaljenjem smo primili vijest o odluci građana Velike Britanije o izlasku iz Europske unije. Mislim da ne smijemo okolišati: ovaj dan predstavlja veliki rez za Europsku uniju i integracijske procese unutar Unije“, rekla je Angela Merkel na izvanrednoj konferenciji za novinare.

"Nema jednostavnih i brzih rješenja za novu situaciju. Ali Europska unija je dovoljno jaka kako bi dala odgovore na današnji dan“, rekla je Merkel.

"27 zemalja Europske unije moraju dokazati kako ovaj problem mogu riješiti bez nepromišljenih poteza“, zaključila je kancelarka.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara