Njemački policajci upozoravaju na kriminal među mladim imigrantima

Sindikat njemačkih policajaca (GdP) upozorio je na pojavu rastućeg kriminala među mladim strancima koji žive u Njemačkoj te je istodobno zatražio uvođenje obvezatnih integracijskih tečajeva za strance, javljaju u utorak njemački mediji. L

U Njemačkoj se stvara nasilni strani 'proletarijat' koji postaje prijetnja unutarnjoj sigurnosti zemlje, smatra Konrad Freiberg, predsjednik GdP-a. On je upozorio na to da je kriminalitet među mladim imigrantima dosegao "alarmantne dimenzije". U Berlinu svaki peti mladi imigrant posjeduje policijski dosje, izjavio je Freiberg. Kriminalitet među mladim imigrantima je u posljednjih deset godina porastao za jednu trećinu a posebice je zabrinjavajuća pojava otvorenog otpora i mržnje prema predstavnicima policije, zaključuje Freiberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikat policije od zakonodavca traži pojačano uključivanje u ovu problematiku i strože kazne za strance koji su se ogriješili o zakon. Vlast bi strance također trebala prisiliti na integracijske tečajeve na kojima bi bila stečena osnovna znanja njemačkog jezika i kulture. Onima koji se ne odazovu na ove tečajeve bi trebalo zaprijetiti uskraćivanjem socijalnih povlastica a u krajnjem slučaju i protjerivanjem iz zemlje, zaključio je Freiberg.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara