Njivice- građanska inicijativa zadovoljna razgovorom s ministricom Dropulić

Građanska inicijativa "Park Rosuje" koja se protivi, kako navode, očekivanu devastiranju naselja Njivica, izvijestila je da je ministrica zaštite okoliša i prostornog uređenja Marina MatulovićDropulić u razgovoru s predstavnicima Inicijative u potpunosti poduprla njihova nastojanja.

U današnjem priopćenju Građanske inicijative navodi se da je ministrica Matulović-Dropulić nakon izlaganja problema u prostornom uređenju naselja Njivica naglasila kako Ministarstvo nipošto neće popustiti pritiscima stranog kapitala. Naime, u "Parku Rosujama" tvrde da na osnovi predloženih izmjena i dopuna urbanističkog plana naselja Njivica i detaljnih planova najveća opasnost od urbanističkog i turističkog uništavanja prijeti prostoru na Polju gdje se madžarskim kapitalom priprema izgradnja turističkog kompleksa.

Ministrici je uručena i preslika peticije protiv donošenja donošenja tih planova, koja je predana omišaljskom Općinskom vijeću, mjerodavnu za Njivice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se navodi kako su se s ministricom dogovorili da je potrebna djelotvorna komunikacija između općinskih vijeća i građana kako bi se prevladavale teškoće u prostornom planiranju. Matulović-Dropulić je, navodi se, obećala da će odbiti promjenu svakog plana koja vodi u pustošenje prostora, rekavši da je Ministarstvo kadrovski osposobljeno da temeljito pregleda svaki plan i intervenira u slučaju prijavljenih nezakonitih ili neprimjerenih aktivnosti u prostoru.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara