Njonjo o marihuani: Ne podržavam legalizaciju droge

Njonjo o marihuani: Ne podržavam legalizaciju droge
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

GLAVNI tajnik HDZ-a i predsjednik sabora Gordan Jandroković izjavio je u Šibeniku da je HDZ trenutno daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj i da će europski izbori pokazati HDZ-ovu snagu, ozbiljnost i odgovornost, dok je oporba jalova i bez ozbiljnih argumenata. 

Jandroković je u sklopu priprema za europarlamentarne izbore nazočio sjednici HDZ-a Šibensko-kninske županije te humanitarnoj večeri u organizaciji HDZ-a, a prikupljena sredstva donirat će se kninskoj bolnici i Udruzi oboljelih od cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida Aurora. 

"Večeras sam ovdje u okviru redovitog obilaska Hrvatske te priprema za europske izbore, za što smo osnovali i stožer", izjavio je Jandroković. Stranačke kolegice i kolege upoznao je s pripremama u stranci i svim planovima vezanim uz izbore za Europski parlament.

Jandroković: HDZ je daleko najjača stranka u Hrvatskoj, na EU izborima ćemo pokazati našu snagu, a oporba je jalova

Rekao je kako očekuju uvjerljivu pobjedu na EU izborima.

"HDZ je trenutno daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj i vjerujem da će europski izbori pokazati i našu snagu, ozbiljnost i odgovornost. Čini mi se da je u ovom trenutku oporba u vrlo slabom stanju, jalova i bez ozbiljnih argumenata kada pokušava napasti Vladu i vladajuću većinu, tako da su europski izbori test na kojem želimo pokazati svoju političku snagu", kazao je glavni tajnik HDZ-a Jandroković. 

Na pitanje je li slaba oporba dobra za vladajuću stranku, odgovorio je kako bi HDZ volio jače protivnike. 

"Voljeli bismo da neki od naših kolega iz oporbe odgovornije nastupaju i da se ta politička bitka ne pretvara u dosjetke i doskočice ili, kao kod nekih, uvrede i klevete na račun drugih. Voljeli bismo takmičenje programima, svjetonazorima i idejama vezanima  uz gospodarski rast i zapošljavanje", istaknuo je Jandroković.

Ova kampanja pokazat će tko je ozbiljan, tko može braniti hrvatske nacionalne interese u Europi i tko je kadar voditi ozbiljne politike, procijenio je. 

Na upit kako sustavno riješiti problem konzumacije kanabisa u zdravstvene svrhe, a u kontekstu potpisanog pomilovanja predsjednice Republike za Huanita Luksetića, Jandroković je odgovorio da je tu riječ o kompleksnoj materiji. 

Jandroković o marihuani: Ne podržavam legalizaciju droge

"Treba biti posebno obziran te voditi računa o konzumaciji u medicinske svrhe. Tu treba imati razumijevanja, ali isto tako treba biti jasan kada se govori o tome treba li legalizirati drogu. Za to se ne zalažem. Tu su dva smjera, a neki sada ovu raspravu o marihuani, kao pomoćnom sredstvu u bolesti, nastoje pretvoriti u raspravu o legalizaciji droge, što ne podržavam", poručio je predsjednik sabora Jandroković. 

Više od 300 okupljenih prije svečane humanitarne večere pozdravio je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Nediljko Dujić. 

"Osim politike kojom se bavimo i zbog koje izbivamo iz kuće, želimo kroz ovu humanitarnu večeru pokazati i ljudsko lice HDZ-a. Ovakvo druženje članova HDZ-a prvo je u našoj županiji i vjerujem da će postojati interes i za slična druženja na humanitarnom planu jer nema ništa plemenitije nego pomoći kad su u pitanju humanitarne akcije", rekao je  Dujić. 

Među brojnim uzvanicima bili su i gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenikom Paškom Rakićem, župan šibensko-kninski Goran Pauk, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak i gosti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara