Nova afera u vojsci: Iz Austrije u Hrvatsku vraćeni vojnici koji su bili pijani

Nova afera u vojsci: Iz Austrije u Hrvatsku vraćeni vojnici koji su bili pijani
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

NAČELNIK Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov nakon afere povezane s prijevozom švercera oružja u vojnom helikopteru potvrdio je i novu spornu situaciju.

Izvijestio je da su ovih dana imali i nestegovno ponašanje trojice pripadnika Oružanih snaga u Austriji, koje su odmah povukli u Hrvatsku. Nedopušteno su konzumirali alkohol.

>>> Hrvatski vojnici helikopterom išli loviti vepra, kazna je smiješna

"Hrvatska vojska ne skriva informacije od javnosti, postoji procedura kada se može komunicirati s javnošću. Izvukli smo pouke i naučili lekcije", rekao je Šundov. 

Izvijestio je da su ovih dana imali i nestegovno ponašanje trojice pripadnika Oružanih snaga u Austriji koje su odmah povukli u Hrvatsku. Oni su, otkrio je, konzumirali alkohol, a u vojsci je, kaže Šundov, nulta tolerancija na alkohol, javlja Dnevnik.hr.

Smjene u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu

Ministar obrane Damir Krstičević danas je rekao kako su na prijedlog načelnika Glavnog stožera OS-a RH generala zbora Mirka Šundova i uz suglasnost predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović smijenili cijelu liniju zapovijedanja povezanu s prijevozom švercera oružja u zrakoplovnoj bazi Zemunik.

"Danas smo smijenili cijelu liniju zapovijedanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu (HRZ), od zapovjednika voda vojne policije, preko zapovjednika letačkog voda, zatim zapovjednik eskadrile i zapovjednik baze. Na njihova mjesta su došli novi zapovjednici", rekao je Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsjedanja EU-om u Osijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara