Nova elektronička knjiga: "Maksime" La Rochefoucaulta

NOVA, dvadeseta po redu besplatna elektronička knjiga objavljena na internetu klasično je djelo europske književnosti, "Maksime" Francoisa La Rochefoucaulta, priopćeno je večeras iz Društva za promicanje književnosti u medijima (DPKM).

Novu je e-knjigu DPKM objavio u suradnji s izdavačem Jesenski i Turk.

U svom djelu "Refleksije ili moralne sentencije i meksime", skraćeno nazvanom "Maksime", aktualnom i po formi i po sadržaju, klasicistički moralist Francois duc de La Rochefoucault (1613.-1680.) ironično govori o ljudskoj naravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegov izbrušeni aforistični izraz može se okarakterizirati "gnomskim moralizmom" ili "metodom izricanja gole istine", kaže se među ostalim u bilješci o autoru i djelu koju potpisuje romanist Marko Gregorić.

Ta je knjiga, kao i ostale besplatne elektroničke knjige, dostupna na adresi www.elektronickeknjige.com.

Društvo za promicanje književnosti u medijima (DPKM) nevladina je udruga osnovana 2000. godine radi promicanja književnosti na novim medijima, prvenstveno na internetu i CD-ROM-u, kao i promicanja književnosti među korisnicima novih medija i tehnologija.

Početkom 2001. Društvo je pokrenulo projekt besplatne elektroničke knjige, čija je prva faza dovršena objavljivanjem dvadeset knjige. Od 20 objavljenih naslova, sedam ih je dostupno jedino u elektroničkom obliku, a ostale i u tiskanom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara