NOVA PUBLIKA ZA NOVU KONCERTNU DVORANU CARNEGIE HALLA

S obzirom na različitost glazbenih stilova koji će se izvoditi u novoj dvorani Carnegie Halla u New Yorku, očekuje se da će modni stil izvođača biti "globalni šik" od smokinga do marokanskih halja i južnoameričkih ponča.

Najavljeni repertoar, od Schuberta do rappera koji nastupa s kubanskim jazz pijanistom, trebao bi u dvoranu Zankel, koja je koštala 72 milijuna dolara, privući šaroliku publiku.

"U prva dva tjedna želimo privući što više ljudi kako bi isprobali dvoranu u kojoj će se istraživati različiti glazbeni žanrovi", rekao je Robert Harth, izvršni direktor Carnegie Halla, najavivši otvorenje dvorane Zenkel u petak.

"U dvorani Zankel više ne igramo na sigurno. Sada riskiramo!".

Na otvorenju u petak navečer održat će se program koji je osmislio Pulitzerom nagrađeni skladatelj John Adams. Kasnije iste večeri Zankel će ugostiti kubanskog jazz pijanista Omara Sosu i njegov oktet u kojem je, između ostalih, rapper Brutha Los.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svečanost otvorenja, koje će trajati cijeli vikend, obuhvatit će najrazličitije glazbene stilove, tako da će uz klasične sastave nastupiti i senegalski glazbenik Youssou N'Dour.

Zankel Hall je bivša kinodvorana. Iako u blizini prolazi podzemna željeznica, u dvorani se ne bi trebala čuti nikakva buka. Ime je dobila po potpredsjedniku Carnegie Halla Arthuru Zankelu i njegovoj supruzi koji su u nju uložili milijune.

S pokretnim podom i pozornicom, dvorana može ugostiti između 540 i 644 gledatelja, ovisno o tome je li pozornica stavljena na sredinu ili na dno dvorane te koristi li se prostor za orkestar.

U Carnegieu postoje još dvorane Isaac Stern Auditorium s 2800 sjedala i Weill Recital s 268 sjedala.

Dvorana Zankel bit će pristupačna i po cijenama - od pet dolara za "obiteljske" koncerte poput zbora Brooklyn Youth i 82 dolara za večer s čelistom Yo-Yo Ma koji izvodi latinsku glazbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara