KORONAVIRUS

Nova šefica splitskog Doma: Stanje nije dobro, ali ne bih o tome

Nova šefica splitskog Doma: Stanje nije dobro, ali ne bih o tome
Foto: Index/FaH/Pixsell/Milan Sabic

HELENU BANDALOVIĆ, magistricu medicinskog prava, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban jučer je imenovao koordinatoricom u Domu za starije i nemoćne osobe u Splitu. Ona je, očito, nekovrsna spona između Doma i Županije, kao njegovog osnivača, dok se ne riješi političko-upravljačka sudbina Ivana Škaričića, aktualnog ravnatelja.

S Bandalović smo nakratko popričali prije nego što je otišla na sastanak Kriznog stožera na kojem se trebala susresti sa Škaričićem. Susretali su se, ističe, i ranije, ali nisu od jučer, otkako ju je župan imenovao.

"Župan želi imati punu kontrolu"

"Imenovana sam povjerenicom za Dom u ovoj trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Što to znači? Da Županija apsolutno, odnosno župan, želi imati punu kontrolu, koordinacijsku kontrolu. Znači, nije to nikakav paralelizam, ravnatelj je ravnatelj, a moja uloga je upravo u koordinaciji prema Županiji i ne samo Županiji nego i svim zdravstvenim ustanovama u Županiji jer je Županija osnivač istih. Dakle, isto tako prema resornim ministarstvima. Znači, osnovni cilj je ubrzanje i efikasnost svih procedura koje sada moramo poduzimati u cilju zaštite korisnika i djelatnika Doma", izjavila nam je Bandalović.

"Ne bih davala izjave"

O stanju u Domu progovorila je kratko: "Epidemiološki nije dobro, vidjeli ste izvješća, ali o tome ne bih davala izjave, tu je zadužen Stožer u kontaktu s KBC-om i epidemiološkom službom."

Pitali smo je i o referencama te dosadašnjoj karijeri:

"Ja sam magistar medicinskog prava, radim već 26-27 godina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u dva mandata sam bila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, sada sam zamjenica pročelnice, voditelj sam radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb Hrvatske zajednice županija već pet godina. To su moje profesionalne karakteristike. Preko 25 godina sam u administrativno-upravljačkom dijelu zdravstva jer je Županija osnivač svih zdravstvenih ustanova osim KBC-a. Također i socijalnih ustanova i domova", rekla nam je Bandalović, inače članica HDZ-a.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara