Orešković: Pronaći ćemo način kako pomoći bolnici u Osijeku

Orešković: Pronaći ćemo način kako pomoći bolnici u Osijeku

Foto: Hina

TEHNIČKA Vlada na današnjoj sjednici dala je suglasnost na odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za prošlu godinu.

Upravni odbor Fonda je na sjednici 15. lipnja utvrdio je da je neto dobit Fonda nešto manja od 37,1 milijuna kuna te je donio odluku da se trećina toga novca, u iznosu od 12,3 milijuna kuna dodijeli Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata radi ostvarivanja prava na stipendiju, sukladno Zakonu o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Na taj način će djeca članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja i djece HRVI iz Domovinskog rata  i dragovoljaca iz Domovinskog rata dobiti stipendije za srednjoškolsko obrazovanje i studiranje na fakultetu.

Tijek sjednice pratite u nastavku:

10.50 sati: Vlada je dala  suglasnost na odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za prošlu godinu.

"Propisano je da će Upravni odbor Fonda utvrditi namjenu dobiti, a odlučeno je da će se cijeli iznos dodijeliti fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata radi ostvarivanja prava na stipendiju", kazao je tehnički ministar branitelja Tomo Medved.

10.35 sati: Vlada je odobrila Hrvatskom  olimpijskom  odboru,  iznos  od  7 milijuna kuna
te Hrvatskom paraolimpijskom odboru, iznos od 3,6 milijuna kuna za podmirenje preostalih
troškova  nastupa  hrvatskih  sportaša  na  Olimpijskim  i  Paraolimpijskim  igrama  u  Rio  de 
Janeiru.

10.26 sati: Vlada je dala suglasnost za zaduženja nekoliko gradova - Valpova, Splita, Labina, Pregrade, Jastrebarskog i Zaprešića.

"Sve je propisano Zakonom o proračunu. Ukupan iznos svih anuiteta i obveza ne smije prijeći 20 posto njihovih prihoda u godini koja prethodi godini u kojoj se zadužuju, osim ako je riječ o projektima energetske učinkovitosti", kazao je tehnički ministar financija Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.20 sati: Prihvaćen je prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava između Republike Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europe u vezi s Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja.

"Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.666.670 eura, 25% sufinancira Republika Hrvatska. Svrha projekta je osigurati trajno stambeno zbrinjavanje 62 obitelji koje ispunjavaju kriterije socijalne ranjivosti", kazao je tehnički ministar Panenić.

10.15 sati: Prihvaćen je nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Crne Gore.

10.12 sati: "Radi se o višemilijunskoj šteti. Jedan dio štete je pod osiguranjem i bit će saniran, ali dio nije osiguran. Učinit ćemo sve što možemo kako bi se ova šteta sanirala čim prije", kazao je Marić.

Prve procjene govore da će troškovi saniranja u KBC Osijek iznositi više od 5 milijuna kuna.

 10.10 sati: Orešković je prije usvajanja dnevnog reda zamolio tehničkog ministra Marića da izvjesti kako će se pomoći bolnici u Osijeku

"Naći ćemo način kako pomoći u ovoj vrlo teškoj situaciji", rekao je Orešković.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara