Nova tragedija u obitelji Kennedy: Nestali majka i osmogodišnje dijete

Nova tragedija u obitelji Kennedy: Nestali majka i osmogodišnje dijete
Foto: Getty Images/Guliver Image

OBUSTAVLJENA je potraga za dvoje članova obitelji Kennedy koji su nestali u zaljevu Chesapeake na istočnoj američkoj obali, objavila je američka obalna straža. 

Sumnjaju da se Maeve Kennedy McKean, unuci američkog senatora Roberta F. Kennedyja i njezinom osmogodišnjem sinu Gideonu prevrnuo čamac u zaljevu Chesapeake.

Dužnosnici američke obalne straže dobili su izvještaj da su "dvije osobe viđene kako pokušavaju doći do obale" 16 kilometara južno od Annapolisa u Marylandu te da poslije "više nisu viđeni", navodi se u priopćenju objavljenom u petak.

Prvotne istrage pokazuju da se čamac možda prevrnuo dok su pokušavali dohvatiti loptu, objavio je NBC. Pretraga je trajala više od 26 sati i pretraženo je područje od 5887 kilometara. 

Kathleen Kennedy Towsend, majka nestale, rekla je da je njezina kći posvetila svoj život pomaganju najranjivijima u društvu, tvitao je novinar NBC-a. 

Maeve McKean je savjetovala Obaminu administraciju za globalni program protiv AIDS-a i volontirala za mirovne snage u Mozambiku. 

Obitelj Kennedy zadesile su brojne tragedije pa se u popularnoj kulturi već razvio termin "prokletstvo Kennedyjevih". Od 1944. do danas poginulo je 11 članova te obitelji, a najpoznatiji je svakako John F. Kennedy, američki predsjednik koji je ubijen 22. studenog 1963. godine u Dallasu. Njegov brat Robert ubijen je pet godina kasnije u Los Angelesu, a Johnov sin John F. Kennedy Jr. poginuo je 1999. godine u padu zrakoplova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara