Nove žrtve rata narkobandi u Meksiku: Pronađena obezglavljena tijela četvorice muškarca

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP

MEKSIČKA je policija pokraj jedne ceste u središnjem dijelu zemlje pronašla četiri obezglavljena muška leša, za koje se pretpostavlja da su ubijeni i osakaćeni u međusobnom ratu dvaju lokalnih narkokartela.

Kako javljaju meksički mediji, prema pisanim porukama koje su ubojice ostavile na tijelima žrtava očito je da je ubojstvo rezultat osvete zbog činjenice da su ubijeni, inače članovi bande nazvane "Tigar i vuk" prešli u suparničku bandu koju vodi šef lokalnog narkokartela poznat pod nadimkom "Mali tata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija grada Ixtlahuacana potvrdila je da su tijela nađena u istom području u kojem su prije samo dva dana otkrivene još dvije, djelomično zakopane žrtve obračuna. Također se navodi da su oba šefa spomenutih bandi dobro poznata policiji iz ranijih uhićenja zbog umiješanosti u trgovinu narkoticima i krijumčarenje droge u SAD.

Vijest o pronalasku osakaćenih tijela stigla je samo dan nakon što su meksičko Ministarstvo vanjskih poslova i američki State Department objavili zajedničku studiju prema kojoj se u Meksiku svake godine opere oko 29 milijardi dolara zarađenih trgovinom narkoticima, a većinja toga novca ilegalno je prenesena preko američko-meksičke granice posredstvom kriminalnih bandi i pripadnika narkokartela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara