Novi detalji o žarištu u bolnici u Biogradu, liječnik nije prvi koji je zaražen

Novi detalji o žarištu u bolnici u Biogradu, liječnik nije prvi koji je zaražen
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

ZARAZA koronavirusom u Zadarskoj županiji potvrđena je za još dvije osobe, trenutno je 21 zaraženi, a u nedjelju će biti potpuno dezinficirana Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu koja će potom zbrinjavati zaražene s lakšim simptomima.

Županijski stožer civilne zaštite priopćio je da su dvije zaražene osobe u težem stanju, jedna je na respiratoru, a 14 oboljelih smješteno je na "COVID" odjelu zadarske Opće bolnice, 

Iz Stožera najavljuju da će u nedjelju biti provedena potpuna protuepidemijska dezinfekcija cijele Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, gdje se prije nekoliko dana pojavilo žarište virusa, a nakon dezinfekcije pripremit će ju za prihvat zaraženih s lakšim simptomima.

Tijekom dana trijaži će biti podvrgnuti svi djelatnici biogradske bolnice koji nisu bili u kontaktu sa zaraženima, kako bi se rasporedili za nastavak rada te zdravstvene ustanove.

Liječnik nije prvi zaraženi u biogradskoj bolnici

U Stožeru ističu kako su zadnja epidemiološka istraživanja pokazala da liječnik iz Ortopedske bolnice u Biogradu nije prvozaražena osoba u toj ustanovi, već je samo prvi testiran na virus.

Vjerojatno je prvi zaražen jedan pacijent koji je početkom ožujka tamo bio na pregledu.

U petak je u županiji na virus testirano 13 osoba, još uvijek se čekaju nalazi za njih deset, 921 osoba je u samoizolaciji koju je napustilo njih 415, a obradom je utvrđeno 159 kontakata zaraženih osoba.

U posljednja 24 sata zadarska policija utvrdila je osam slučajeva kršenja mjera samoizolacije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara