Novi detalji tučnjave huligana u Vukovaru: Privedeno 18 osoba, našli palice i šipke

Novi detalji tučnjave huligana u Vukovaru: Privedeno 18 osoba, našli palice i šipke
Foto: PU vukovarsko-srijemska

U BLIZINI ugostiteljskog objekta u ulici Vijenac Kneza Branimira u Vukovaru jučer oko 19 sati sukobilo se više pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina BBB i Grobari.

Oko 20 pripadnika neformalnih navijačkih skupina se potuklo, a policija je vrlo brzo reagirala te je privela 18 osoba starosti od 18 do 46 godina, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi iz čl. 122. Kaznenog zakona.

Po tvrdnjama građana, u tučnjavi su se koristile baklje, palice i drugi predmeti.

Policija je priopćila kako znaju identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli s mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje.

U sukobu je ozlijeđeno sedam sudionika tučnjave, kojima je liječnička pomoć pružena u vukovarskoj bolnici. Jedan teže ozlijeđeni je navijač Zvezde.

Policijski službenici su spriječili moguću eskalaciju sukoba jer su u posljednjem periodu povećali broj patrola u Vukovaru i Borovu, pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja navijačkih skupina motiviranih suprotnim opredjeljenjima.

Podsjećamo, ovaj incident dogodio se nekoliko tjedana nakon što je skupina BBB-a na parkiralištu u Vukovaru napala dvojicu mladića srpske nacionalnosti. Policija je naknadno pronašla kombi zagrebačkih registracija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara