Novi državni vrh građanima čestitao Božić i Novu godinu

Foto: Goran Mehkek, Davor Pongračić/Cropix

DRŽAVNI vrh čestitao je Božić i Novu godinu hrvatskim građanima.

Josipović: Vjerujem da će božićno ozračje biti poticaj za promicanje odgovornog društvenog ponašanja, snošljivosti, mira i suradnje

"Svim kršćanskim vjernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić, ispunjen obiteljskim zajedništvom, blagdanskim ugođajem, mirom i radošću. Kršćanski vjernici, koji čine većinu hrvatskih građana, u različitim područjima društvenoga života doprinose općem dobru hrvatskoga društva. Vjerujem da će i ove godine radosno ozračje Božića i njegova duhovna, ali i duboko ljudska poruka biti poticaj da i dalje nastoje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, snošljivosti, mira i suradnje", stoji u predsjednikovo čestitci.

Predsjednik je posebnu čestitku, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, uputio i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama i operacijama NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda.

Šprem: Trebamo priteći u pomoć siromašnima, slabijima i bolesnima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem uputio je božićnu i novogodišnju čestitku građanima Republike Hrvatske, u ime svih saborskih zastupnica i zastupnika te u svoje osobno.

"Na izmaku kalendarske godine kršćanski blagdan Božića unosi u domove vjernika ljubav, mir, nadu i radost. To su božićne poruke ohrabrenja, obnove snage i novog početka. Stoga su one lako razumljive i prihvatljive svim ljudima dobre volje koji su spremni priteći u pomoć siromašnima, slabijima i bolesnima. A takvih, kojima je pomoć hitno potrebna, u našoj je Hrvatskoj, uslijed svjetske financijske krize i ekonomskih lomova u našem vlastitom dvorištu, nažalost, mnogo", piše u čestitci.

Šprem je podsjetio kako su hrvatski građani "nebrojeno puta u raznim prilikama pokazali da imaju široko srce, što ovih dana pruža tako potrebnu nadu da slijedeći univerzalne božićne poruke solidarnosti i nesebičnosti, zajedničkim snagama možemo promijeniti duhovnu klimu u društvu i ispraviti nepravde, kako bi u srcima svih hrvatskih građana odjekivala radost".

Milanović: Nadam se da će nam u sljedećoj godini biti bolje, našom zaslugom i našim radom


Božić je čestitao i novi premijer Zoran Milanović. Gostujući u Dnevniku plus HTV-a rekao je da je Božić praznik vjere i praznik obitelji. "Sretan Božić i sretna Nova godina. I da nam bude bolje u sljedećoj godini i da to bude našom zaslugom i našim radom, a ne igrom slučaja", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara