Novi gradonačelnik Osijeka: Bolje bi bilo da smo koalirali s HDZ-om

Novi gradonačelnik Osijeka: Bolje bi bilo da smo koalirali s HDZ-om

"BILO BI NAM bolje da smo išli u koaliciju s HDZ-om", kazao je novi gradonačelnik Osijeka Gordan Matković gostujući u emisiji "Total direkt" Media servisa, dodajući kako je to samo zato jer je HDZ na vlasti u državi. Naime, pojašnjava Matković, postoje dogovoreni projekti između grada Osijeka i države.

Idu do kraja

"Sada će nam definitivno biti teže", objašnjava Matković ističući kako je za nesuđenu koaliciju između HDZ i HSP-a isključivo kriv HDZ. No, bez obzira na poteškoće Matković je uvjeren kako će nova koalicija u Gradu Osijeku potrajati do kraja mandata, odnosno još godinu dana kada bi trebali biti raspisani redovni lokalni izbori.

"Ova koalicija će ići do samog kraja, upravo zato jer nije ideološka nego zato jer smo je dogovorili na temelju projekata koje ćemo odraditi u sljedećem razdoblju", mišljenja je Matković nazvavši vlast HSP-a, SDP-a, HNS-a, HSU-a i Zelenih, "koalicijom dobre volje".  

No, bez obzira na dugoočekivani dogovor i formiranje vlasti u Osijeku, čini se da ni izdaleka nisu zakopane ratne sjekire, a kamoli zaboravljene teme radi kojih je svojedobno Đapić iskliznuo sa svoje fotelje. Naime, HDSSB za formalni razlog izlaska iz koalicije naveo je kako se ne slaže s Đapićevim modelom financiranja sportske dvorane Gradski vrt, koja stoji gotovo 900 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đapić u pravu, a bez fotelje

"Naposljetku, ispada kako je Đapićev model financiranja izgradnje dvorane bio najbolji. Prema mojim saznanjima novi model značajno premašuje troškove nego što je to bilo po starom modelu", zaključio je na kraju Matković u emisiji Total direkt.

Ovoj vijesti svakako treba pridodati i onu iz Glasa Slavonije koja prenosi izjavu Miroslava Škore, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Osijeka. Naime, razočarani Škoro kazao je kako još ne zna hoće li u vijećničke klupe u Osijek, već će donijeti odluku nakon unutarstranačkih konzultacija.

 I.Ć.
Foto: J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara