Novi grafiti u Splitu: "U", "Nabijamo nogama since 1950", "Hrvatski vitezi"

Novi grafiti u Splitu: "U", "Nabijamo nogama since 1950", "Hrvatski vitezi"
Foto: Index

U SPLITU je osvanulo još idiotskih grafita, sada u centru grada.

Nakon što smo jučer na izlazu iz grada uočili grafite na kojima je pisalo "Ubij Srbina" i "Zbog napada na Srbe dižete hajku, novinari crvi jebemo vam majku", otkrili smo još sličnih grafita u centru grada. 

Anonimni te uz to i nepismeni mrzitelji, koji se skrivaju iza kolektiva navijačke skupine Torcida, čiji su pripadnici poznati po napadima od kojih je posljednji bio onaj na Srbe u Uzdolju, ovog puta su u centru grada nedaleko od starog Hajdukovog stadiona ispisali sljedeće: ustaško "U", "Samo Hajduk", pri čemu je slovo "u" stilizirano ustaško s križem između, "ACAB", "1321", što je zapravo varijante kratice "ACAB", "Torcida Split hooligans", "Nabijamo nogama since 1950" te "Hrvatski vitezi", uz što se nalazi i simbol Torcide.

Nakon grafita kojima je demonstriran karakterističan manjak pameti dijela takozvanih navijača, a prema kojima su novinari krivi za "hajku zbog napada na Srbe", sada su se takozvani navijači proglasili "hrvatskim vitezima". Ne hrvatskim vitezovima, nego hrvatskim "vitezima".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara