Novi HP-ov skener pretvarat će fotografije u visokokvalitetne digitalne slike

TVRTKA HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) danas je predstavila novi digitalni plošni skener HP Scanjet 4070 Photosmart, elegantan uređaj s jedinstvenim foto-okvirom za pridržavanje fotografija i pojednostavnjenje skeniranja.

HP Scanjet 4070 Photosmart posebno je dizajniran za skeniranje fotografija te raspolaže lako dostupnom “foto-zonom” s okvirom u koji je moguće smjestiti do 12 fotografija dimenzija 10 x 15 cm. Okvir drži fotografije na mjestu kako bi se već u prvom pokušaju dobili optimalni rezultati skeniranja. Pomoću ovog skenera korisnici mogu s lakoćom istodobno skenirati više fotografija i spremiti ih u zasebne datoteke.

Ugrađeni dodatak za skeniranje prozirnih predložaka (TMA) može primiti do četiri dijapozitiva i dvije vrpce negativa, potpomažući pretvorbu cijelog niza materijala u digitalne datoteke.

Gumbi ‘Skeniraj fotografiju’ ili ‘Skeniraj negativ’ pretvaraju skeniranje fotografija i negativa u jednostavan postupak za koji je dovoljan jedan pritisak na gumb. Korisnici mogu skenirati velike fotografije i dokumente formata A4 koristeći softver koji se isporučuje uz skener, a pregledna slika, koja se dobiva već za 10 sekundi, ubrzava skeniranje dokumenata i fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Digitalni plošni skener HP Scanjet 4070 Photosmart nudi izuzetnu fotografsku kvalitetu u razlučivosti od 2400 tpi i 48-bitnoj boji, što jamči oštre i realistične slike. Ugrađena CCD tehnologija omogućuje skeniranje trodimenzionalnih objekata poput uokvirenih slika ili otvorenih knjiga, a raspoznavanje teksta (OCR) pretvara skenirani tekst u dokumente koje je moguće uređivati, štedeći vrijeme.

Gumb ‘Automatska korekcija fotografija’ starim i izblijedjelim fotografijama vraća boje i nijanse, oživljavajući ih i omogućujući njihovo sigurno pohranjivanje i slanje e-poštom. Uz to, korisnici mogu poboljšati i organizirati svoje digitalne slike pomoću programa Image Zone, koji se isporučuje uz skener.

Preporučena maloprodajna cijena za krajnjeg korisnika za digitalni plošni skener HP Scanjet 4070 Photosmart iznosi 905,00 kn (u cijenu nije uključen PDV). Uređaj će se početi prodavati od 1. kolovoza 2004. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara