Novi incident aviokompanije koja je divljački izbacila putnika, sad im uginuo divovski zec

Novi incident aviokompanije koja je divljački izbacila putnika, sad im uginuo divovski zec

Foto: Twitter/Fox32

UNITED Airlines, aviokompanija koja je izazvala skandal svjetskih razmjera kada je njeno osoblje pretuklo i nasilno izbacilo kinesko-američkog liječnika Davida Daoa, skrivila je još jedan incident.

>>Aviokompanija koja je izbacila putnika izgubila 800 milijuna dolara vrijednosti

Ovog puta na njihovom prekooceanskom letu iz Londona za Chicago uginuo je kontinentalni divovski zec nazvan Simon, obznanila je njegova vlasnica Annette Edwards za britanski Sun.

Edwards je uzgajivačica divovskih zečeva iz Worcesteshirea u Velikoj Britaniji, a Simon je bio na putu za svog kupca koji je slavna osoba, kaže njegova vlasnica.

Zec je trebao postati svjetski rekorder po veličini

Desetomjesečni Simon je trebao narasti u najvećeg zeca na svijetu, budući da je njegov otac Darius narastao do duljine od 1.32 m, tvrdi Edwards.

Glasnogovornica United Airlinesa priopćila je da aviokompanija provodi reviziju ovog incidenta te da je ponudila pomoć svojoj mušteriji: "Vijest nas je rastužila. Sigurnost i dobrobit životinja koje putuju s nama od najvećeg je značaja za United Airlines i naš PetSafe tim. Bili smo u kontaktu s mušterijom i ponudili smo pomoć. Provodimo reviziju ove materije."

Prema posljednjim statistikama američkog ministarstva prometa, u 2015. je na letovima 17 američkih avioprijevoznika uginulo 35 životinja. Od toga na United Airlines otpada 14 životinjskih smrti, kao i još devet ozljeda, od gotovo 100.000 životinja koje je kompanija prevezla te godine.

"Nešto vrlo čudno se dogodilo i želim znati što. Slala sam zečeve širom svijeta i ništa poput ovoga nije se dosad dogodilo. Klijent koji je kupio Simona je slavan. Vrlo je uzrujan", rekla je Edwardsa za Sun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara