Novi incident na gradilištu u Dubrovniku, bager skoro probio u kuhinju žene

Novi incident na gradilištu u Dubrovniku, bager skoro probio u kuhinju žene
Screenshot: Dubrovački portal/Dubrovačka televizija

U SOLINSKOJ ulici u Dubrovniku, gdje već tjednima traje pobuna stanara zbog gradilišta, izbio je novi incident.

Kako javlja Dubrovački portal, dogovor je bio da radovi traju do 14 sati. To se nije dogodilo, a čekić bagera je došao na svega par centimetara od kuhinje stanovnice Solinske ulice Anke Jakšić. Radovi su prekinuti kad su se pojavile televizijske kamere.

Intervenirala je i policija.

Stanari Solinske ulice u Dubrovniku nezadovoljni su zbog novog gradilišta u njihovom susjedstvu, piše Dubrovački dnevnik.

Projektom predviđeno rušenje jedinog pristupa koji dio stanara ima do svojih kuća

Projektom je predviđeno i rušenje jedinog pristupa koji dio stanara ima svojim kućama. Tri obitelji uskoro uopće neće moći ući u svoju kuću, za što, naglašavaju, imaju potrebne dozvole. 

"Mi na drugi način ne možemo ući u svoje kuće, nema drugog puta. Taj pristup koristimo temeljem Ugovora o zasnivanju prava služnosti. Investitor je 2016. godine dobio građevinsku dozvolu, a ona je 2019. godine produljena bez da se to naše pravo služnosti koje imamo za jedini pristup svojoj kući uopće uzeo u obzir. Dakle, po ovom projektu mi uopće nećemo moći ući u kuću jer taj prostor neće postojati, ispod ide garaža i diže se iznad sadašnjeg djela koji koristimo za pristup kući na metar i 30, a skalina, koje sada koristimo za ući u kuću, uopće nema", kaže jedan od građana. 

Investitor projekta je tvrtka Rivijera Dubrovnik iz Sesveta, vlasnik joj je Krešimir Karačić, a direktor Robert Postaj - protukandidat Bože Petrova na izborima za predsjednika Mosta.

Kako tvrde stanovnici ulice, nitko ih ni o čemu nije obavijestio, no ubrzo su sami otkrili o čemu se tu radi. 

Građani kažu da je ulica postala nepodnošljiva za život

"Nama nitko nije objasnio ni prikazao taj projekt. Samo su došli, počeli crtati, mi smo shvatili da više nećemo moći ući u kuću, a kad smo počeli malo istraživati, shvatili smo kako se, sukladno projektu, to neće vratiti u prvobitno stanje. Imamo pravo služnosti i prolaza, to je uknjiženo u zemljišne knjige i to bi tako trebalo i ostati", rekao je jedan od stanovnika ulice. 

Kažu da se u ulici više ne može ni živjeti, a jedna građanka kaže da radnici blokiraju ulicu i da stepenice u Solinskoj ulici nisu adekvatno zaštićene od gradilišta. Naime, uslijed radova na njih pada kamenje koje često predstavlja opasnost za prolaznike. 

"U ulici se više ne može živjeti, a kamoli odspavati. Ima tu dosta djece koja se pripremaju za maturu, uče, uz ovu buku jednostavno ne mogu ništa", navode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara