Novi Marof: Hrvoje Petrač oslobođen optužbe za iznudu

ZAGREBAČKI poduzetnik Hrvoje Petrač i Trpimir Jandrek nepravomoćnom presudom novomarofskog Općinskog suda oslobođeni su optužbe za iznudu pola milijuna eura od Miroslava Matkuna, odnosno poduzeća "UnitV" u korist Petračeve tvrtke.

Sud je presudio da Petrač i Jandrek nisu, kao što je tvrdilo tužiteljstvo, 1998. namjeravali iznuditi tadašnjih milijun njemačkih maraka od Matkuna, direktora poduzeća "Unita-V" iz Varaždinskih Toplica, kao tobožnji dug u korist Petračeve tvrtke.

Jandrek se na suđenju branio da nikada nije bio u Varaždinskim Toplicama, niti je Matkuna vidio prije suđenja, dok je Petrač tvrdio da o napadima na Matkuna nije znao ništa, niti mu je on o tome pričao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud nije uvažio tvrdnju tužiteljstva i samog Matkuna da ga je Petrač nazivao i prijetio mu, a da ga je Jandrek, zajedno s nepoznatom osobom, fizički napao i prijetio mu pištoljem te u automobil ispalio nekoliko metaka.

Petrač je na suđenju kazao da i danas "Unit-V" duguje njegovoj tvrtki oko 590 tisuća njemačkih maraka, što je Matkun opovrgnuo.

Petrač tvrdi da mu je na Matkunov prijedlog pristao da se dug pretvori u dionice "Unita-V" koje bi Matkun od njega naknadno otkupio i tako vratio dug, no, po Petračevim riječima, Matkun to nije poštivao.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara