Novi ministar turizma Veljko Ostojić: Predložit ću odmah snižavanje PDV-a na turizam

Screenshot: HRT

I PRIJE formiranja Vlade Zorana Milanovića, novi ministar turizma Veljko Ostojić (IDS) počeo je najavljivati velike promjene, čim preuzme svoj resor. Sinoć je gostovao u HTV-ovom Dnevniku 3 i kazao da će predložiti snižavanje PDV-a na turizam.

"Turistički sektor je na nedavnom kongresu hotelijera tražio da stopa bude između 8 i 10 posto. Ako želimo da nam turizam bude uspješan, moramo razmotriti taj prijedlog", kazao je Ostojić i potvrdio da će upravo to predložiti budućoj vladi.

Za hrvatski turizam, dodao je, ključna je konkurentnost, u prvom redu na Mediteranu. "Trebamo postati investicijski atraktivniji, bolje komunicirati s tržištem, imati bolje marketing planove. Sve to može nas maknuti s ne baš sjajnih pozicija: na svijetu smo 34. turistička zemlja, u Europi 24., a među devet mediteranskih zemalja zauzimamo tek osmo mjesto", izjavio je Ostojić.

Na upit bi li zaradu od turizma povećalo uvođenje vinjeta, kazao je da bi ih on osobno uveo i da bi poboljšale protočnost gostiju, ali da se radi o kompleksnom pitanju, ne samo turističkom nego i prometnom.

Bio bi, kaže ministar, zadovoljan  kad bi se u 2012. ponovili turistički rezultati iz prethodne godine. "2011. je  bila uspješna i kvalitetna, okviri pripreme za iduću sezonu bit će složeniji, trebali bi težiti barem ponavljanju 2011.", zaključio je nasljednik Damira Bajsa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara