Novi napad gerilaca: Ružičastom bojom "oslikana" središnjica IDS-a

Foto: Srećko Niketić / Cropix

TIJEKOM noći je nepoznat netko na sjedište IDS-a u pulskoj Splitskoj ulici bacio vrećicu s ružičastom bojom. Osim ploče s natpisom, boja je završila i na vratina te zidovima zgrade.

Ujutro, po dolasku zaposlenika, je pozvana policija. Navodno su na zgradu bacane i banane, piše Regional Express. Tajnik IDS-a Tedio Chavlon rekao je medijima da se moglo očekivati kako će se i to dogoditi. "U svjetlu protuvladinih prosvjeda i pojedinih vandalskih napada na stranačke središnjice od organiziranih skupina, koje koriste prosvjede očito s ciljem da prikažu da su sve stranke jednake, bilo je za očekivati da će se i to dogoditi", kazao je Chavlon.

"Ne možemo imati bolju perspektivu uništavanjem imovine i nasiljem"

"Tim pojedincima želim poručiti da uništavanjem imovine i nasiljem, ovo društvo ne može imati bolju perspektivu. Povijest Istre nas je naučila da su tolerancija te dijalog dvoje vrline koje su duboko prisutne kod naših građana", dodao je Chavlon. Kazao je da su zahvaljujući tome uspjeli prevladati i najteže trenutke složene bližnje i daljnje povijesti.

"Uvjeren sam da će i u ovim teškim vremenima u kojima se danas nalazimo, upravo u Istri prevladati naša svojevrsna decentnost, tolerantnost i dijalog", zaključio je Chavlon. Podsjetimo, prošlog tjedna je Radnička borba "zacrvenila" vrata HDZ-ovih središnjica u Zagrebu i Karlovcu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara