Novi napadi u Berlinu: Dvije bombe pronađene, treća se zapalila

Novi napadi u Berlinu: Dvije bombe pronađene, treća se zapalila

Foto: AFP

TRI nova napada su danas pokušana na željeznicu u Berlinu. Dva napada su spriječena, dok se treća bomba zapalila, ali nitko nije ozlijeđen.

Već je šest napada pokušano u i oko glavnog njemačkog grada od ponedjeljka. Odgovornost za napade je preuzela do sada nepoznata ljevičarska grupa. "Jedna zapaljiva bomba se danas zapalila na tračnicama u Berlinu u zapadnom dijelu Staaken", kazao je glasnogovornik berlinske policije Michael Gassen te dodao da, iako je napravu zahvatila vatra, ona nije eksplodirala. Daljnje detalje o napadu nije rekao, nego je samo dodao da je istraga u tijeku.

Privremeno zaustavljen promet

Prije toga napada, samo jedan je uspio zbog čega je privremeno bio zaustavljen željeznički promet. Niti u tome napadu nije bilo ozlijeđenih nego je nastala samo materijalna šteta. Ostale naprave su deaktivirali policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer kasno navečer su radnici na željeznici pronašli sedam boca napunjenih sa tekućim eksplozivom blizu tračnica na sjeveroistoku Berlina i to samo sat vremena nakon što je jedna naprava pronađena blizu centralne željezničke gradske stanice.

Ljevičarska grupa koja je na svojim internetskim stranicama preuzela odgovornost za napade je napisala kako su postavljali naprave na željeznicu kako bi prosvjedovali protiv njemačke uloge u afganistanskom ratu te kao izvoznice oružja, piše AP. 

Uskoro opširnije...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara