Novi prosvjed na Cvjetnom: Čije će dvore "rulja" obilaziti večeras?

Foto: Boris Kovačev/Cropix

NAKON prekjučerašnjeg okupljanja, koje je zbog Dana žena bilo posvećeno radnicama Kamenskog, danas u 18 sati nastavljaju se građanski prosvjedi na Cvjetnom trgu. Već se ustalilo da zagrebački prosvjednici s istog mjesta svaka dva dana kreću u mimohod, kao i to da se masovna povorka formira tek kad govornici na Cvjetnom trgu isključe megafon.

Zadnjih dana se čuju prigovori da akcije prosvjednika postaju monotone, iako su konačno izazvale prve znakove ozbiljnije nervoze kod onih čije ostavke hitno traže. Andrija Hebrang se zavjetovao da više neće medijima davati izjave, rekavši da "nigdje na svijetu rulja ne prosvjeduje pred stanovima političara". Dodao je da još briše tragove od jaja koji su ostali nakon posjeta prosvjedne povorke Babonićevoj ulici.

Premijerka Kosor održala je jučer izvanrednu press konferenciju, a dio nervoze koju je demonstrirala stalnim japajakanjem, sigurno je izazvala i činjenica da tisuće građana ne odustaju od mirnih prosvjeda.

Vodeći se poslovicom čuvenog britanskog dramatičara Georgea Bernarda Shawa, da političare i pelene treba često mijenjati (zbog istih razloga!), demonstranti će još jednom mirno obići neke stare i nove punktove. Zadnji put su se obratili Karamarku i Šeksu, a kandidata za novo pjevanje serenade pod prozorom, tvrde, i dalje ima dovoljno.

Prema prognozama, u Zagrebu predvečer neće biti hladno. Tijek prosvjeda pratite na Indexu od 18 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara