Novi skandal na HTV-u: Supruzi glavnog producenta isplaćen honorar od 55 tisuća kuna

IRINA ERIĆ odradila je jedan od najatraktivnijih scenarističkih poslova ove godine na HTV-u, onaj vezan uz Doru za koji je dobila 55 tisuća kuna. Zanimljivo je to da je ona do tada bila potpuno nepoznata struci, a još zanimljivije to što je supruga glavnog producenta HTV-a Ive Erića.

Redakcija 24sata u posjedu je ugovora kojeg je tri tjedna nakon završetka Dore potpisala ravnateljica HTV-a Marija Nemčić, a kojim gospođa Erić za obavljeni posao scenaristice na projektima vezanim uz Doru dobiva 55 tisuća kuna. Također je imala pravo na asistenticu, Jelenu Paljan, kojoj se prema ugovoru isplatilo 24 tisuće kuna.

Posao je dobila odlukom uredničkog kolegija HTV-a u kojem, kako pišu 24sata, sjede najbliži suradnici njezinog muža. On je pak u prvoj izjavi za iste novine rekao kako je njegova žena kućanica, ali da već dugo privatno piše za sebe. Kasnije je rekao kako nema govora o sukobu interesa, te kako je njezina naknada puno manja, čak do 50 posto, od sličnih naknada koje se isplaćuju autorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je moja supruga odabrana, osobno sam otišao kod Galića i on je pristao na njezin angažman jer se radi isključivo o autorskom djelu. Sam je razuvjerio moje sumnje da bi moglo biti problema jer se konzultirao i s našom pravnom službom koja mu je dala isti odgovor." – rekao je za 24sata.

Mirko Galić se o svemu još nije izjasnio, ali je Marija Nemčić rekla da nema govora o sukobu interesa jer je gospođa Erić autorica, a ne iznajmljuje kamere ili nešto slično HTV-u. "Kakve veze ima nepotizam ako je njezino djelo dobro?" – dodala je.

Glasnogovornik HRT-a Janos Romer u službenom je dopisu rekao kako nema saznanja o kvalifikaciji Irine Erić te da svatko može svoje autorsko djelo ponuditi HTV-u koji će ga otkupiti ako odgovara njegovim potrebama. Što se tiče nepotizma, samo je rekao kako se potencijalnim autorima ne istražuje privatnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara