koronavirus

Novih 500 umrlih u Britaniji, u Kini nastavljen trend pada

Novih 500 umrlih u Britaniji, u Kini nastavljen trend pada
Foto: EPA

U POSLJEDNJA 24 sata u Velikoj Britaniji umrle su 563 osobe te su ukupno, do srijede u 15 sati, u toj zemlji umrle 2352 osobe, rekla je vlada u srijedu, dok se u Kini nastavlja trend pada broja novozaraženih.

Prema vladinim podacima, u Britaniji je ukupno potvrđeno 29.474 slučaja zaraze koronavirusom, što je značajan porast u odnosu na 25.150 prethodnog dana.

U padu broj zaraženih u Kini

Kina, iz koje je krenula epidemija, u srijedu je objavila da se smanjuje broj novozaraženih te je prvi put objavila broj asimptomatskih slučajeva, što bi moglo baciti novo svjetlo na tumačenje trendova širenja epidemije.

Gotovo svi novozaraženi u utorak, njih 36, što je smanjenje u odnosu na 48 dan ranije, vratili su se u Kinu iz drugih zemalja, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Prema službenim podacima, u zemlji je potvrđeno ukupno 81.554 slučaja zaraze koronavirusom.

Ta brojka isključuje potvrđenih 130 asimptomatskih osoba s koronavirusom i vlasti su objavile da nadziru ukupno 1541 takvih ljudi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara