Novinar Željko Rogošić priprijetio usred sudnice poduzetniku Hrvoju Marušiću: Zadavit ću te!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Nacional

PODUZETNIK Hrvoje Marušić, bivši gradski vijećnik i vlasnik Dental centra, prijavio je danas Drugoj policijskoj postaji da mu je usred sudnice Općinskog suda u Splitu priprijetio novinar Željko Rogošić. "Zadavit ću te", povikao je u jednom trenu Rogošić, i to nakon što je od sutkinje Mirande Pelaić Morić (bez uspjeha) zatražio da ga zaštiti od Marušića, jer mu onemogućava davanje iskaza. 

Sto tisuća kuna zbog duševnih boli prouzročenih člankom "Tajkun bez pokrića"

Na sudu su se inače našli povodom Marušićeve tužbe na 100 tisuća kuna za duševne boli prouzročene tekstom "Tajkun bez pokrića: Izigrao Split i zaradio dva milijuna kuna", objavljenom u Nacionalu u ožujku 2008. godine. Rogošić je došao u svojstvu svjedoka kao autor članka.

"Nije odgovorio ni na jedno moje pitanje, niti je sudu podnio relevantne isprave na temelju čega je napisao svoj članak. Pokazalo se da je sve temeljeno na informacijama rekla-kazala", kaže Marušić, koji se neugodno iznenadio što sutkinja nije reagirala na Rogošićeve prijetnje.

Marušić će Rogošića prijaviti i HND-u

"Pa toga ima samo kod nas! Da se prijeti usred sudnice, a sudac ništa ne napravi. Prijetnju sam shvatio ozbiljno, a i sutkinja mi je sugerirala da stvar prijavim policiji. U postaji sam doznao da ih je ona ipak već o svemu obavijestila. Očito je da Rogošić ima nešto osobno protiv mene i da članak nije napisao u skladu s profesionalnim standardima. Stoga ću već u ponedjeljak o svemu izvijestiti Hrvatsko novinarsko društvo. Tražim primjerenu reakciju, jer mislim da takvi kao Rogošić samo blate novinarsku struku", kaže Marušić.

Strasti su u sudnici danas bile dovedene do usijanja. Neposredno prije no što će Marušiću poručiti da će ga zadaviti ukoliko mu se ne prestane obraćati povišenim tonom, Rogošić je od sutkinje zatražio zaštitu.

"Je, rekao sam mu da ušuti, da mu mogu postaviti pitanje", pojasnio je Marušić. Sutkinja nije ništa poduzela, već je Rogošića umirila i vratila na stolicu. I potom uvela u zapisnik kako je "svjedok naveo da ukoliko mu se tužitelj još jednom obrati na način što je prethodilo prednjem, je naveo da će ga zadaviti".

Do Rogošića nismo uspjeli doći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara