Dio novinara traži Lekovićevu ostavku

Dio novinara traži Lekovićevu ostavku

Foto: FAH

JEDAN ogranak članova Hrvatskog novinarskog društva u petak će zatražiti ostavke predsjednika i tajnika HND-a, Saše Lekovića i Vladimira Lulića.

Potvrdila nam je to šefica ogranka, koja ipak nije željela pojasniti zašto će zahtijevati da Leković i Lulić podnesu ostavke.

"Želim to prvo reći delegatima na Skupštini. Ne bih željela prije toga provoditi nikakvu kampanju. Pogotovo što ću iznijeti mnoge neugodne stvari koje su rađene ispod žita. Već doživljavam ružne verbalne napade i ne bih željela da se to intenzivira", rekla je Božena Matijević za Index.

Iako predstavnica ogranka nije željela reći kojim povodom traži da odstupe čelni ljudi društva, neslužbeno doznajemo da je to zbog slučaja novinara Željka Peratovića koji je nedavno demonstrativno istupio iz HND-a. Peratović je zatražio da ga se žurno briše iz članstva jer smatra da ga je Saša Leković diskriminirao na temelju njegovog zdravstvenog stanja. Nadalje, optužio je predsjednika HND-a da je ignorirao njegove molbe za pravnu pomoć nakon što je prošle godine pretučen.

"Znam da je gospođa Matijević to predložila na sastanku ogranka HND-a. Svatko ima pravo to zatražiti i ako se procedura ispuni onda će se o tome raspravljati na skupštini u petak. Postoje redovni načini kako se može podnijeti prigovor na nečiji rad. U godinu dana ja sam već tri puta podnosio izvještaj Središnjem odboru u kojem sjedi i Matijević i sva tri puta je izvještaj prihvaćen bez primjedbe. Nismo zaprimili službeni prigovor na rad mene ili mojih kolega", kazao je Leković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara